ATP: Събитията около Джокович са пагубни на всички фронтове

ATP: Събитията около Джокович са пагубни на всички фронтове

ATP: Събитията около Джокович са пагубни на всички фронтове

Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) определи като „пагубни на всички фронтове“ поредицата от събития, свързани с пребиваването на Новак Джокович в Австралия за Откритото първенство в страната. Това става ясно от официална позиция, публикувана повече от седмица след началото на сагата със световния номер 1 в тениса и участието му в съревнованието от Големия шлем, което е под въпрос.

„При пътуването си до Мелбърн е ясно, че Новак Джокович е вярвал, че му е предоставено нужното медицинско изключение, за да се съобрази с правилата за влизане. Поредицата от събития, довели до съдебното заседание в понеделник, са пагубни на всички фронтове, включително за благосъстоянието на Новак и подготовката за Откритото първенство на Австралия“ обявиха от ATP. Те допълниха, че са в постоянен контакт с „Тенис Австралия“, която е организатор на предстоящото състезание.

Освен това ATP препоръчва ваксинацията на всички играчи от турнирите на ATP и обяви, че 97% от играчите в топ 100 са ваксинирани. Така на практика само трима от тенисистите в списъка не са имунизирани срещу коронавирус.

Асоциацията приветства решението на съда в Мелбърн, който в понеделник отмени анулирането на визата на Джокович, заради която се наложи спортистът да остане няколко дена в имиграционен хотел. По-рано този месец стана ясно, че Ноле е получил медицинско изключение, което му позволява да участва в Откритото първенство, след като през декември бил заразен с коронавирус.

После обаче Австралия анулира визата му, а решението бе отменено от съда. Това обаче не слага край на казуса, защото граничната служба на страната разследва дали Джокович неправилно е декларирал, че не е пътувал и няма да го прави две седмици преди полета си за Австралия.

Публикации онлайн показват, че той е бил в Белград по Коледа, преди да лети за Мелбърн от Испания през Дубай на 4 януари. Министърът по имиграцията Алекс Хоук има правомощия отново да отмени визата.

Вчера Джокович сподели кадри от корт в Мелбърн, на който се готви за първенството. Днес отново е забелязан на същото място.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ