БФС е събрал колосална сума от глоби

БФС е събрал колосална сума от глоби

БФС е събрал колосална сума от глоби

Отборите на ЦСКА и Левски се явяват най-големите "донори" на Българския футболен съюз. Двата столични гранда са платили близо 150 хиляди лева глоби от началото на сезона в Първа лига, което е почти половината от глобите на всички отбори в първенството.

Справка на "Мач Телеграф" показва, че от началото на сезона Дисциплинарната комисия към БФС е наложила глоби на обща стойност около 350 хиляди лева. В това число не попадат санкциите за картони към футболисти, както и глобите за мачовете от Купата на България.

Само ЦСКА и Левски са платили общо 144 450 лева глоби, което е 41,7% от общата сума на наложените глоби от БФС. Любопитното е, че "червените" играха през целия есенен дял без фенове в Сектор Г заради бойкота на организираните привърженици, тоест глобите можеха да са дори повече.

Трябва да се отбележи, че наложените глоби се прибират от клубовете от парите за телевизионни права. По този начин БФС си гарантира, че ще може да събере глобите, докато за клубовете не се налага да вадят пари от хазната си, а просто получават по-малко средства от полагаемите им за ТВ правата.

В последния кръг Дисципът към БФС глоби ЦСКА с над 6 бона.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ