Биляна Дудова спечели злато от европейското първенство по борба

Биляна Дудова спечели злато от европейското първенство по борба

Биляна Дудова спечели злато от европейското първенство по борба

Биляна Дудова донесе първа титла на България от европейското първенство по борба в Нови Сад, Сърбия. На финала в категория до 55 кг националката победи Катерина Янушкевич (Беларус) с 9:3, с което взе реванш за загубата си на „Дан Колов” месец по-рано.

И двете тръгнаха много предпазливо. В края на първата част българката допусна грешка и можеше да бъде туширана, но гонгът я спаси. Във втората част Биляна тръгна на обрат, след като изоставаше с 1:3.

В края на частта направи перфектно хвърляне за 4 точки после спечели още две точки за крайния успех. Белоруският щаб оспорва хвърлянето за 4 точки, но съдиите не уважиха контестацията, а публиката в залата успя отново да се наслади този път на голям екран, на атрактивната борба на нашето момиче.

Това е най-големият успех в кариерата на 20-годишната Биляна. През миналата година тя стана бронзова медалистка от европейското за девойки.

Отличието е трето за България от шампионата в Нови сад до момента в олимпийските дисциплини. Преди това сребро спечелиха Тайбе Юсеин и Борислав Новачков в свободния стил.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ