Буря в София прекъсна излъчването на мач от Мондиала по БНТ

Буря в София прекъсна излъчването на мач от Мондиала по БНТ

Буря в София прекъсна излъчването на мач от Мондиала по БНТ

Неблагоприятната метеорологична обстановка попречи на прякото предаване на футболната среща между Белгия и Панама, част от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Русия, съобщиха от БНТ. Правата за излъчването на първенството се държат у нас изключително от Българската национална телевизия.

Екипите на националната телевизия два месеца преди старта на първенството са подсигурили максимално излъчването на турнира от техническа гледна точка. Заявени са няколко вида трасета, които да дублират сигнала, в случай, че по едно от тях картината прекъсне. За съжаление, изключително силната буря в столицата направи невъзможно приемането на сигнал по какъвто и да е начин за повече от половин час по време на срещата. В подобна ситуация би попаднала всяка българска телевизия, чиито технически мощности са локализирани в София, твърдят в официално изявление от националната телевизия.

"Въпреки че не е в състояние да предвиди мащабите на бурята и метеорологичната обстановка, ръководството на Българската национална телевизия иска да се извини на зрителите за прекъсването на сигнала. В същото време екипите на телевизията ще продължат да отразяват по всички възможни начини най-големия футболен турнир.", посочват още оттам.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ