Спорт

Домът на „Лос Анджелис Лейкърс“ сменя името си на Crypto.com Arena

Домът на „Лос Анджелис Лейкърс“ сменя името си на Crypto.com Arena

Една от най-известните спортни зали в САЩ - „Стейпълс център“ (Staples Center) в Лос Анджелис, ще бъде преименувана на Crypto.com Arena, предаде Си Ен Би Си.

Платформата за търговия на криптовалути Crypto.com е придобила правата върху името на съоръжението за период от 20 години в сделка за 700 млн. долара със собственика на залата Anschutz Entertainment Group (AEG).

Новото име на дом на „Лос Анджелис Лейкърс“ ще влезе в сила на Коледа, когато отборът с най-много титли в Националната баскетболна асоциация на САЩ ще посрещне на свой терен „Бруклин Нетс“.

След като сделката бе обявена, криптовалутата на Crypto.com, наречена CRO, поскъпна значително. В рамките на 24 часа цената й скочи с 24% и влезе в топ 20 на криптовалутите по пазарна капитализация..

Crypto.com се радва на сериозен растеж за сравнително кратък период. Платформата стартира през 2016 г. и надхвърли 1 милион потребители през септември 2019 г. Сега тя може да се похвали с повече от 10 милиона потребители.

Криптовалутата CRO пък беше представена в края на 2018 г., като възвращаемостта на инвестицията за хората, които са я купили в самото начало, е над 2500%, сочат данни на CoinMarketCap.

Сделката с AEG може да донесе още по-голям дял на Crypto.com в пространството на криптовалутите, тъй като сега името и ще бъде бъде свързано с това на „Лос Анджелис Лейкърс“ – един от най-популярните брандове в НБА.

„Това партньорство е за бъдещето“, каза Дан Бекерман, президент и главен изпълнителен директор на AEG.

„AEG и Crypto.com споделят не само визия за иновациите и бъдещето на спорта и развлеченията, но също така и общ ангажимент към нашите общности, където работим и живеем. Очакваме с нетърпение да си партнираме с Crypto.com, за да създадем полезни инициативи, които да вдъхнат нов живот на тази визия през следващите години“, добави той.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ