FIAT ще финансира трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус

FIAT ще финансира трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус

FIAT ще финансира трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус

Италианският Ювентус ще получи сериозен финансов гръб за привличането на Кристиано Роналдо, пише Marca. Автомобилният концерн FIAT ще налее 320 милиона евро за най-важната сделка в историята на торинския клуб.

Президентът на “бианконерите” Андреа Аниели и неговото семейство държат 29,18% от могъщата автомобилна компания. Тя спомогна сериозно за привличането на Гонсало Игуаин от Наполи, когато бяха платени близо 100 милиона, припомня sporta.bg. Сега ще са нужни още повече средства, като към 100-те млн. за трансфер трябва да се добави и годишната заплата на португалския стрелец - 30 милиона нетно на сезон.

Същевременно работниците във FIAT не приемат никак добре слуховете за финансиране на трансфера. Служителите се оплакват, че в последните десет години са загубили над 10% заради инфлацията, а заплатите им не са помръднали нагоре. Концернът харчи по 126 милиона евро на година за спонсорство, като 26,5 млн. отиват за Юве.

Очаква се тази седмица да е ключова в развитието на трансферната операция.

Същевременно стана ясно, че Ювентус вече продава екипи с името на Кристиано Роналдо и с номер седем, предаде БТА. Коментарът на вестник Marca за случващото се в официалния фен магазин на италианския шампион е "В Италия много бързат". Столичният спортен ежедневник нарича настоящата седмица "много важна за бъдещето на Роналдо".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ