Goldman Sachs: Англия ще спечели Евро 2020

Goldman Sachs: Англия ще спечели Евро 2020

Goldman Sachs: Англия ще спечели Евро 2020

Англия вероятно ще е големият победител на Европейското първенство по футбол тази година. Това прогнозира модел на вероятността, разработен от Goldman Sachs.

Американската инвестиционна банка смята, че страната е на път да спечели първия си голям международен турнир от 1966 г. насам. „Трите лъва“ се изправят срещу Дания в утрешния ден в полуфинала на Евро 2020, след като отстраниха Украйна от състезанието миналата седмица, пише CNBC.

До момента изненадващите обрати, които изтласкаха от играта едни от най-големите фаворити като Белгия, Германия и Франция, са се отразили и на модела на Goldman.

„Победата на Италия с 2-1 срещу Белгия бе шок за модела ни, който до момента виждаше Белгия като най-вероятния отбор, който ще вземе у дома трофея“, коментира Кристиан Шниткер от банката.

„След като Испания победи Швейцария, в първия полуфинал във вторник ще видим Испания да се изправя срещу Италия, където нашият модел предвижда испанска победа. След като Белгия вече е извън състезанието, моделът ни вижда Англия като фаворит за спечелването на Европейското след победата им с 4-0 срещу Украйна“, допълни той.

В момента Англия има 57.7% шанс да достигне финала и 31.9% да грабне титлата. По тези показатели Испания има съответно 54.6% и 24.6%.

От Goldman са използвали данните от 6 хил. мачове, изиграни от 1980 г. насам, за да разработят модел, който взема предвид фактори като настоящата сила на отбора, последните му представяния, както и ефектите от предимството на срещите, в които един тим е домакин, предаде Bloomberg.

Заради пандемията от COVID-19 УЕФА отложи Евро 2020 с една година, в резултат на което финалът на първенството предстои едва тази седмица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ