Испания и Португалия продължават напред след драматични моменти

Испания и Португалия продължават напред след драматични моменти

Испания и Португалия продължават напред след драматични моменти

Изключително драматични бяха заключителните двубои от група В на Световното първенство по футбол.  До последната минута Испания и Португалия трепереха дали ще продължат в следващата фаза на турнира. Срещу тях сърцато се раздаваха Мароко и Иран.

На два пъти мароканците поведоха на испанците с голове на Битаиб и Ен Несири, съответно в 14 и 81-та минути. И два пъти испанците успяваха да изравнят. Точни бяха Иско в 19-та минута и Аспас в 90+1 минута.

В другата среща Португалия завърши 1:1 с Иран, като в последните секунди на двубоя европейският отбор можеше да отпадне, но късметът беше на тяхна страна. На няколко пъти на съдията на мача му се налагаше да използва видео асистент за спорни моменти.

„Мореплавателите” поведоха в края на първата част с гол на Куарежма, а в 90+3 Анисарифард изравни от дузпа. В добавеното време на мача иранците можеха да вкарат още едно попадение, което щеше да ги прати на осминафиналите, но нападателят, останал очи в очи с вратаря на португалците не успя да уцели вратата.

Така Испания и Португалия си осигуриха участие в следващата фаза, заемайки първите две места с актив от по 5 точки. Техни противници на 1/8-финалите ще бъдат съответно Русия и Уругвай.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ