Испански съд оправда футболната звезда Неймар за преминаването му в „Барселона“

Испански съд оправда футболната звезда Неймар за преминаването му в „Барселона“

Испански съд оправда футболната звезда Неймар за преминаването му в „Барселона“

Бразилският нападател Неймар беше оправдан от испански съд във връзка с преминаването му в Барселона през 2013 г., съобщи Асошиейтед прес. В изявлението на съда се казва, че няма инкриминиращи факти и доказателства за измама при трансфера на футболиста.

Ищец по делото беше бразилската инвестиционна компания DIS, която обвини Неймар, баща му и бившите лидери на „Сантос“ (откъдето идва Неймар) и „Барселона“ в умишлено невярно представяне на сумата на трансфера. В резултат на това, според DIS, компанията е получила занижен размер на дължимите й плащания. DIS имаше право на процент от сделката като организация, която притежаваше част от правата върху Неймар.

Трансферът на Неймар от бразилския „Сантос“ в „Барселона“, който се състоя през 2013 г., привлече вниманието на правоприлагащите органи през януари 2014 г. По време на разследването бяха повдигнати обвинения в измама срещу бившия президент на каталунския клуб Хосепоу Мария Бартомеу. По-рано клубът твърдеше, че е платил 17,1 милиона евро за трансфера на футболиста, както и 40 милиона евро като заплата. По-късно Бартомеу разкри, че Барселона е платила на „Сантос“ повече от 86 милиона евро.

Неймар вече се е изправял пред съда през 2017 г., но според източници Националният съд е решил да прехвърли делото на Наказателната колегия. Бразилският футболист беше заплашен от 4 до 6 г. затвор. През август 2017 г. Неймар премина от „Барселона“ в „Пари Сен Жермен“ за 222 милиона евро.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ