Исторически триумф за Англия на Европейското по футбол за жени

Исторически триумф за Англия на Европейското по футбол за жени

Исторически триумф за Англия на Европейското по футбол за жени

Женският национален отбор на Англия спечели историческа първа европейска титла. Тимът триумфира с 2:1 след продължения във финала срещу Германия, игран на "Уембли".

Домакините ще запомнят двубоя и с още един рекорд. 87 192 зрители наблюдаваха на живо финала на Стария континент в Лондон. Това е най-посещаваният мач за всички времена от финали на Европейско първенство, независимо дали при жените, или при мъжете.

За германките това поражение на финал на Европейско първенство беше първото в историята - преди това отборът стигна до решаващия последен мач осем пъти и спечели всеки от тях.

Селекционерът на Англия Сарина Вигман се превърна в първата жена-треньор, спечелила две европейски титли с два различни отбора, след като първо стори това с Нидерландия през 2017 година.

Кралица Елизабет II поздрави женския футболен отбор на Англия за европейската титла. "Вашият успех е отвъд трофея, който вие напълно си заслужихте. Всички вие показахте пример, който ще бъде вдъхновение за момичетата и жените днес и за бъдещите поколения", написа английската кралица в писмо, с което поздрави шампионките. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ