Кристиан Ериксен се завърна във Висшата лига

Кристиан Ериксен се завърна във Висшата лига

Кристиан Ериксен се завърна във Висшата лига

Кристиан Ериксен официално се завърна във Висшата лига, пише gong.bg. Датският национал подписа шестмесечен договор с "Брентфорд" като в него има опция за удължаване с още един сезон. Това става със свободен трансфер само седем месеца, след като футболистът получи сърдечен арест по време на мача Дания - Финландия от група Б на Евро 2020.

29-годишният футболист напусна "Интер" миналия месец, тъй като правилникът на Серия А не позволява на футболисти, които имат поставен дефибрилатор на сърцето да играят в първенството. В последните дни той водеше подготовка с втория отбор на Аякс, като целта му беше да влезе в оптимална форма. Ериксен е преминал всички медицински изследвания, които са показали, че няма да има проблем отново да играе футбол след инцидента на Евро 2022.  

"Невероятно е да доведем играч от световна класа в Брентфорд. Той не е тренирал с отбор от седем месеца, но сам е свършил отлична работа", коментира мениджърът на "Брентфорд" Томас Франк. "Ериксен е във форма, но ще трябва да го подготвим, за да играе. Нямам търпение да го видя да работи с останалите играчи и да се върне на най-високо ниво. В най-доброто си състояние Кристиан може да диктува събитията на терена. Той може да прави правилните подавания и да вкарва голове", каза датският специалист пред официалния сайт на "Брентфорд".  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ