Меси дебютира с ПСЖ в мач срещу „Реймс“

Меси дебютира с ПСЖ в мач срещу „Реймс“

Меси дебютира с ПСЖ в мач срещу „Реймс“

След 17 звездни сезона с „Барселона“ Лионел Меси официално дебютира на терена с новите си колеги – футболистите от френския „Пари Сен Жермен“. В мач срещу „Реймс“ аржентинският спортист влезе в 66-ата минута, заменяйки бившия си съотборник в „Барса“, Неймар, пише „Вашингтон Поуст“.

На стадион „Огюст Дьолон“ фенове и от двата отбора скандираха името на Меси в първите му секунди на игрището.

„Приветствието, което получи, беше нещо красиво за гледане и чуване от страна на нашите фенове, но и на феновете на „Реймс. Меси беше много щастлив от това“, коментира треньорът на ПСЖ, Маурисио Почетино, след като тимът му надви „Реймс“ с 2:0. И двете точки бяха отбелязани от друга футболна звезда – Килиан Мбапе, който все още е вероятно да бъде трансфериран в „Реал“ Мадрид.

Определян като един от най-добрите играчи в своя спорт, Меси носи легендарна аура, която вероятно може да се мери единствено с тази на Кристиано Роналдо, що се отнася до активните в момента футболисти. По време на престоя си в „Барселона“ 34-годишният аржентинец спечели шест златни топки и шест златни обувки.

За Меси преместването в нов отбор означаваше да напусне не само цяла лига, в която се състезава от години, но и цяла държава. „Знаете какъв беше изходът ми от „Барселона“, каза той пред репортери по-рано през месеца, когато пристигна в ПСЖ. „Беше много труден момент след толкова много години, но щом пристигнах тук, се почувствах много щастлив“, допълни още Меси.

Той се състезава под номер 30, който е използвал и в началото на професионалната си кариера в „Барса“ между 2004 и 2006 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ