Може ли да вземем пари от прогнози, без изходът да е ясен? Има начин - 7Sport обяснява как се получава

Може ли да вземем пари от прогнози, без изходът да е ясен? Има начин - 7Sport обяснява как се получава

Може ли да вземем пари от прогнози, без изходът да е ясен? Има начин - 7Sport обяснява как се получава

Правиш прогноза, рискуваш дадена сума на определен коефициенти и чакаш изхода от това предвиждане. Най-опростено казано това е фундаменталния принцип на спортните залози. Той се прилага от десетилетия и продължава да работи безотказно и в днешни дни. И все пак вече не всичко е точно така, както го описахме в първото изречение. Това се отнася най-вече за последната част - очакването пазарът, за който е направена прогноза, да бъде уреден. Вече има варианти да спечелим пари, без да изходът да е ясен, а от 7Sport  обясняват как може да се случи това.

Ранното изплащане може да попълни сметката далеч преди края на мача

Един от основните варианти за получаване на средства много преди последния съдийски сигнал е избраният от нас отбор да поведе с голяма разлика. Този принцип се нарича ранно изплащане, като можем да го срещнем под формата на бонус при водещите лицензирани букмейкъри у нас. Как работи този комплимент от страна на оператора? Да речем, че сме се спрели на мача Манчестър Сити - РБ Лайпциг от Шампионската лига - сигурни сме, че домакините ще спечелят, като залагаме 10 лева на коефициент 1.50, а при успех получаваме 15. Уточняваме, че въпросните суми и ставки се използват само за целта на примера. “Гражданите” наистина започват да оправдават очакванията и още преди 25-ата минута водят с 2:0. Няма нужда да чакаме до края на срещата - възможно е само няколко минути по-късно, ако няма поне едно попадение от страна на германския тим, да отбележим постъпления по сметката така, сякаш двубоят вече е приключил.

При футболните прогнози обикновено два гола разлика са достатъчни за активиране на ранното изплащане. Но този принцип се прилага и при други спортове, като в баскетбола например може да е 20 точки разлика, а варианти съществуват още в тениса, волейбола или хокея. Когато достигнем до посочената в условията разлика и функцията бъде активирана от букмейкъра, то вече не ни интересува как ще приключи конкретната среща. Дори и Манчестър Сити от горния пример да допусне изравняване и дори загуба в редовното време, ако ранното изплащане е активирано, то парите ще постъпят по баланса ни и няма да ни бъдат взети обратно.

При затварянето на залог ние контролираме събитията

Другият основен начин да получим пари преди края на мача или състезанието е да използваме функцията кеш-аут. Много потребители вече са запознати с нея и знаят как работи. Когато сме направили залог на футболен двубой, можем да го затворим, преди да е завършил (а понякога и дори преди да е започнал). Мине ли мачът в режим на живо, във всеки един момент букмейкърът може да ни предложи някаква сума, за да приключим съответното предвиждане. Често имаме шанс да реализираме печалба, която е по-малка от максималната възможна, но все пак можем да вземем повече пари, отколкото сме рискували. Това е реален вариант, ако мачът се развива според нашата прогноза - тогава използваме кеш-аута като един вид застраховка, за да не чакаме до последния съдийски сигнал.

Може да се потърси и намаляване на загубите. Така се получава, когато мачът не върви по нашия вкус, но все пак букмейкърът ни предлага някакви пари, за да затворим залога. Сумата обикновено е по-малка от тази, която сме рискували, но ако виждаме, че нещата не се развиват според нашите очаквания, то можем да приемем офертата с идеята, че поне няма да загубим толкова много. Най-важното при кешаута е, че ние контролираме кога и дали да получим средства, докато при ранното изплащане трябва да бъде изпълнено дадено условие, за да се случи това.

Това са основните варианти да получим средства по сметката, без съответното събитие или мач да е завършил или да е уреден пазарът, на който сме се спрели. Трябва да сме наясно обаче, че не е задължително тези функции да са валидни за абсолютно всяка среща или състезание.

*Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Препоръки на НАП за отговорна игра.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ