Най-невероятният свободен трансфер е факт – Меси се разбра с ПСЖ

Най-невероятният свободен трансфер е факт – Меси се разбра с ПСЖ

Най-невероятният свободен трансфер е факт – Меси се разбра с ПСЖ

Легендарният аржентински футболист Лионел Меси се е разбрал за 2-годишен договор с френския столичен отбор ПСЖ, предаде испанското спортно издание Марка. Официално потвърждение на новината все още се очаква. Според договора на Меси той има опция да подпише и за 3-та година. Очаква се днес Меси да сложи подпис под контракта, след което той ще бъде официално представен.

Както е известно договорът на Меси с Барселона, където той игра 21 г., изтече, така че той ще се премести в парижкия клуб без никаква трансферна сума.

Това е поредният свободен трансфер на легендарен футболист в ПСЖ. По-рано без трансферна сума към клуба се присъединиха Серхио Рамос, италианският национален вратар Донарума и холандският полузащитник Вайналдум. Конкурентите на ПСЖ настояват УЕФА да проведе проверка дали тези футболисти наистина са преминали без финансово обезщетение в ПСЖ, който в противен случай би нарушил правилата за финансов феър плей, пише още Марка.

Меси е вторият водещ футболист, който отива от Барселона в ПСЖ след трансфера на бразилеца Неймар за рекордната сума от 222 млн. долара през 2017 г.

Собственик на ПСЖ е емирът на Катар – Тамим бин Хамад ал Тани, който придоби 70% от акциите на отбора през 2011 г. Неговата  образователна „Фондация Катар“ беше основен спонсор на Барселона в периода 2011-2013 г., а след това в периода 2013-2017 Катарските авиолинии също бяха основен спонсор на Барселона. Така Меси ще заиграе отново с бразилския национал Неймар, както и със съотборника си от националния отбор на Аржентина Ангел ди Мария, с който тази година спечелиха за първи път Копа Либертадорес заедно. В отбора на ПСЖ са още френският талант Килиан  Мбапе и бившият му враг от Реал Мадрид Серхио Рамос.

Лионел Меси е най-високоплатеният футболист за 2020 г., като според Форбс е изкарал 126 млн. долара в рамките на годината – 92 млн. долара от заплата и 34 млн. долара от рекламни договори.

Малко след него е с 2 години по-възрастният от него Кристияно Роналдо с приходи от 117 млн. долара – 70 млн. долара заплата и 47 млн. долара от рекламни договори. През 2018 г. Реал Мадрид взе 100 млн. евро за трансфера на звездата си в италианския Ювентус.

На трето място е Неймар с 96 млн. долара приходи – 78 млн. долара заплата и 18 млн. долара рекламни договори.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ