Олимпийският огън пристигна в Япония, но ще има ли Олимпиада?

Олимпийският огън пристигна в Япония, но ще има ли Олимпиада?

Олимпийският огън пристигна в Япония, но ще има ли Олимпиада?

Олимпийският огън пристигна на въздушна база „Мацушима“ в японската столица Токио с традиционната приветствена церемония, макар и скромна, предвид пандемията от коронавируса, предаде „Франс Прес“.

Той бе разположен върху специален постамент, а церемониалната факла бе запалена съвместно от шампионите по джудо Саори Йошида и Тадахиро Номура пред гостите.

[[{"fid":"350650","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":3201,"width":4801,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Getty Images

Организаторите бяха принудени да отменят всички публични изяви, свързани пристигането на огъня, както и да оттеглят поканите си към всички 200 ученика, които трябваше да присъстват на събитието днес, за да избегнат струпването на множество хора на едно място.

Скромна бе и церемонията по запалването на олимпийския огън в Гърция миналата седмица – тя протече без публика, в присъствието на 100-ина официални лица.

Откриването на Олимпийските игри 2020 трябва да се състои на 24 юли. Редица важни спортни мероприятия обаче вече бяха отменени заради COVID-19, включително Европейското първенство, „Копа Америка“ и „Ролан Гарос“.

Един от членовете на Борда на директорите на Японския олимпийски комитет, Каори Ямагучи, настоява за отмяна на игрите, докато Томас Бах, президентът на Международния олимпийски комитет, от своя страна, призова атлетите да продължават да тренират.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ