Продадоха обувки на Майкъл Джордан за $560 000

Продадоха обувки на Майкъл Джордан за $560 000

Продадоха обувки на Майкъл Джордан за $560 000

Спортни обувки на американския спортист Майкъл Джордан бяха продадени на търг за рекордните 560 хил. долара, предаде CNN.

Чифтът Nike Air Jordan 1 е произведен в периода февруари-април 1985 г. само в един екземпляр, специално за 57-годишния баскетболист на „Чикаго Булс“, и е с неговия автограф. Обувките са носени от него до месец октомври, когато чупи крака си и се налага да пропусне 64 мача от сезона. Когато отново се завръща на игралното поле, носи техни модифицирани версии. В търга на аукционната къща „Сотбис“ са се включили общо 10 души.

[[{"fid":"354081","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":534,"width":800,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Sotheby's 

До момента рекордът за най-скъпо продадени обувки се държеше от модела Moon Shoe на Nike, произведен от съоснователя на бранда Бил Боуърман за Олимпийските игри през 1972-ра. Миналата година те бяха продадени за близо 438 хил. долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ