Раздават първи златни медали от Пекин 2022 на 5 февруари

Раздават първи златни медали от Пекин 2022 на 5 февруари

Раздават първи златни медали от Пекин 2022 на 5 февруари

Първите златни медали от зимното издание на Олимпийските игри в Пекин ще бъдат раздадени на 5 февруари, ден след официалното откриване на спортния форум.

Според графика на събитието, публикуван на официалния сайт на Олимпиадата, първите наградени ще са от шест дисциплини – биатлон, ски бягане, ски свободен стил, ски скокове, бягане с кънки и шорттрек.

Дизайнът на медалите бе показан още през миналия октомври, като е вдъхновен от парче китайски нефрит, наречено „Би“ и представляващо диск с кръгъл отвор в центъра.

[[{"fid":"387273","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":506,"width":900,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Beijing2022.cn

Състезанията започват на 2 февруари и за тяхното провеждане ще се използват над 10 локации в китайската столица Пекин. Церемонията, която дава официалния старт на надпреварата, ще се състои на 4 февруари. Пълният график е достъпен тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ