Рекорден брой участници ще тичат на Софийския маратон

Рекорден брой участници ще тичат на Софийския маратон

Рекорден брой участници са се записали за  34-ото издание на Софийския маратон, който ще се проведе тази неделя, 15 октомври.

В най-голямото лекоатлетическо състезание у нас ще вземат най-малко 2804 души. Броят на участниците от чужбина е над 700 от пет континента.

И тази есен Маратон София е част от инициатива „София – Европейска столица на спорта”. Общият награден фонд е впечатляващ – над 60 000 лв. Победителите при мъже и при жените в класическия маратон ще получат по 8000 лв., подгласниците им по 4000 лв. и т. н. до 10-о място – 400 лв.

Наред с това ще бъде разиграна томбола с 20 награди сред всички завършили масовото бягане на 3 км. За доброто настроение са предвидени много други призове, викторини и забавления. Отново специална „Арка на победителя" ще бъде изградена в зоната на старт/финала, пред нея участниците и зрителите ще могат да се снимат за спомен и да си правят селфита със спортните звезди. Парични награди ще има и за всички призьори до 6-о място на 21 км и на 10.5 км. Всеки стартирал ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите основните дистанции ще бъдат отличени с медал за участие като спомен от събитието.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ