Рекорден брой участници ще тичат на Софийския маратон

Рекорден брой участници ще тичат на Софийския маратон

Рекорден брой участници ще тичат на Софийския маратон

Рекорден брой участници са се записали за  34-ото издание на Софийския маратон, който ще се проведе тази неделя, 15 октомври.

В най-голямото лекоатлетическо състезание у нас ще вземат най-малко 2804 души. Броят на участниците от чужбина е над 700 от пет континента.

И тази есен Маратон София е част от инициатива „София – Европейска столица на спорта”. Общият награден фонд е впечатляващ – над 60 000 лв. Победителите при мъже и при жените в класическия маратон ще получат по 8000 лв., подгласниците им по 4000 лв. и т. н. до 10-о място – 400 лв.

Наред с това ще бъде разиграна томбола с 20 награди сред всички завършили масовото бягане на 3 км. За доброто настроение са предвидени много други призове, викторини и забавления. Отново специална „Арка на победителя" ще бъде изградена в зоната на старт/финала, пред нея участниците и зрителите ще могат да се снимат за спомен и да си правят селфита със спортните звезди. Парични награди ще има и за всички призьори до 6-о място на 21 км и на 10.5 км. Всеки стартирал ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите основните дистанции ще бъдат отличени с медал за участие като спомен от събитието.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ