Renault Morning Run – за пети път през октомври

Renault Morning Run – за пети път през октомври

Renault Morning Run – за пети път през октомври

На 29-ти октомври за пета поредна година ще се проведе едно от най-атрактивните и масови есенни спортни събития в столицата – градският крос Renault Morning Run. По алеите на Борисова градина в София той ще събере стотици любители на бягането и активния начин на живот.

Организатор на събитието е Спортен клуб „Бегач”, с подкрепата на Столична община и Renault и съдействието на Българска федерация по лека атлетика и програмата на IAAF Kid’s Athletics.

Дисциплините, в които ще могат да бягат участниците, са 5, 10 и 20 км, като събитието е отворено както за професионалисти, така и за любители и всички, които искат да се заредят със спортен дух.

За поредна година в рамките на Renault Morning Run се организира и специално детско състезание, което цели популяризиране на здравословния начин на живот и сред най-малките. То се нарича Sofia Kids Run и се провежда със сертифицирани треньори, които бягат заедно с децата и организират забавни спортни игри.

Желаещите да се включат в сутрешното бягане в есенния неделен ден вече могат да се регистрират онлайн на уебсайта на клуб „Бегач”:https://morningrun.begach.com.

Освен индивидуално участие, има възможност и за отборно или клубно, които осигуряват присъствие в специалното отборно класиране. До 31 август и до 30 септември в сила са преференциални такси за ранно записване. В стойността на всяка такса са включени 5 лв., предназначени за дарение за каузата на клуба, подробности за която ще бъдат обявени допълнително.

Всеки един от финиширалите ще получи специалния медал на Renault Morning Run, както и подаръци от организаторите и партньорите на събитието. Предвидени са и допълнителни предметни награди за първите в отделните класирания.

Renault Morning Run е едно от първите състезания на клуб „Бегач”. През последните пет години то успя да намери мястото си сред най-масовите спортни есенни събития на столицата. В миналогодишното издание взеха участие 700 души, като близо 600 от тях финишираха и получиха медали. Тазгодишното издание се очаква да привлече още по-голям интерес и благодарение на 5-километровото бягане за журналисти, което ще бъде част от програмата. То ще включва отборно класиране, чрез което ще бъде излъчена „най-бързата медия”. Подробности за тази част от Renault Morning Run ще бъдат обявени през септември на уебсайта на събитието.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ