Революция: На фитнес, без дори да ходиш до залата. И то, безплатно!

Революция: На фитнес, без дори да ходиш до залата. И то, безплатно!

Революция: На фитнес, без дори да ходиш до залата. И то, безплатно!

Стоиш си у дома, а всъщност си във фитнес залата! Абсолютна революция за цяла Европа, създадена в България. При това напълно безплатно. Подарък за българите. Това представлява разработената уникална онлайн платформа Pulse+, в която най-добрите треньори в страната всекидневно водят разнообразни тренировки със свободен достъп за всеки желаещ.

Проектът, стартирал с началото на пандемията, се възобновява през април 2023 г. с обновен сайт и приложение, което вече е налично към платформата. В момента онлайн тренировките на живо имат гледаемост 720 000 на месец. Излъчват се средно около 90 "лайв" тренировки седмично или около 360 месечно.

И ако в световен план онлайн тренировките с професионални треньори са удоволствие за здраве, което се заплаща, от лайфстайл веригата Pulse разработиха платформа с напълно свободен достъп, в която всеки ден на живо се излъчват тренировки, водени от специалисти с огромен стаж и стотици променени животи зад гърба си.

"Искахме да направим платформа, насочена основно към неспортуващите. В момента в България фитнес спортуват около 250 000 души от потенциални над 3 милиона. Намираме се на дъното по брой спортуващи. Чрез проекта се насочихме към хората, които са си вкъщи, които имат психологическа бариера, които всеки ден отлагат момента, в който ще започнат да спортуват. Да им покажем какво представлява, да ги накараме да спортуват. Или един вид - да им мине страхът", разказа основателят на Pulse Паскал Дойчев.

"Стартирайки проекта, искахме платформата да бъде платена. Разработването отне доста средства и време - да имаме стрийминг, най-добро техническо оборудване в залите, за да заснемем професионално над 700 тренировки. Те са налични в специална библиотека на платформата. Процесът отне години,но стигнахме до извода, че пазарът изобщо не е развит, за да може на този етап някой да плаща за този продукт. Взехме филантропското решение да превърнем платформата в подарък към всички неспортуващи.

В крайна сметка - хората, които запалим по спорта, първо, ще се превърнат в основа на по-здравата ни нация. Второ - започвайки да спортуват, някои ще отидат в нашите клубове, други ще отидат в различни клубове. Някои ще се запалят по йога, други - ще открият своя приятен начин за спорт. Но най-важното - в дългосрочен план ще ги изкараме от дома и ще започнат да спортуват", заяви Паскал Дойчев.

"Проектът е по американски модел, а ние сме първите в Европа. Основната идея е че хората виждат директно чрез стрийминг от клубовете ни реалната обстановка в тях. Дали е група от 10 души, дали са 40 или 60, хората се потапят от своя дом в реалната обстановка и наблюдават как се тренира в реално време. Всичко е абсолютно автентично и непринудено,с всички детайли и най-добрия стрийминг.

Във всеки нов клуб слагаме техническо оборудване за лайв стрийминг", допълва той.

Като успешен предприемач, но и спортист, основателят на Pulse разказва защо според визията му си заслужава сериозните инвестиции да бъдат "подарявани" в името по-доброто и по-здраво бъдеще на обществото.

"Хората, които се включват от вкъщи, припознават други абсолютно нормални хора – някои в напреднала възраст или хора с наднормено тегло, виждат атмосферата. Правейки тренировката от вкъщи осъзнават, че с абсолютно нищо не се различават от трениращите в залата и така правят първата крачка - че и те могат да отидат. Виждат една много приятна обстановка - далеч от представата им за различни фитнеси в годините назад.

След като припознаят тази възможност за спортуване, след като придобият самочувствие, след като видят пълното разнообразие от възможности, тогава са склонни да отидат до най-близкия клуб. А разнообразието е голямо и всеки може да открие най-доброто за себе си. Имат възможност за силови занимания, кардио, занимания за мобилност, стречинг, йога, пилатес, P.BoxX, SixPack - абсолютно всичко. Всеки може да намери активност, за която да каже "това е за мен". Така се грижим и за повишаване на критично ниския процент спортуващи у нас. Това ни накара да реализираме, развием и задържим проекта, като стане абсолютно безплатен. Генерираме сериозен разход, но фактът, че караме хората да започнат да спортуват, да пречупят бариерите си от "сигурната си зона" у дома, след което да излязат от вкъщи и да отидат в залата, за нас е истинско удовлетворение. И ще продължаваме да го правим и да го развиваме, колкото и ресурси да са нужни. Тези хора зреят и узряват за спорта, който е напълно достъпен за тях. Въпреки големите инвестиции, си струва - по-ценно от здравето няма", обясни Паскал Дойчев.

"Получаваме постоянна обратна връзка от хората. Често чуваме: "Евала! Аз си мислех, че хората в залата са абсолютно различни. Включих се онлайн, а сега вече съм тук - дойдох да спортувам". Казвали са ни също: "Но по този начин вашите клиенти отиват и в други зали." Ние нямаме абсолютно нищо против. Защото всъщност помагаме на неспортуващите да се превръщат в спортуващи хора", споделя още той.

Добавена стойност на платформата и допълнителна мотивация за всички са специалните гости, които се включват в тренировките на живо - големи шампиони в спорта, известни лица от всички риалити формати, популярни и обичани личности от различни сфери на живота, които имат отношение към тренировките и здравословния лайфстайл.

"Благодарни сме на всички тях, че идват абсолютно безвъзмездно, за да подканят хората да спортуват. Всеки със собствената аудитория и влияние чрез своя положителен пример. Провеждат тренировка на живо и стават част от този прекрасен подарък за българите", казва основателят на Pulse.

Иновациите, свързани с безплатната платформа Pulse+ не спират - ще бъдат качени допълнителни тренировки на най-високо световно ниво, за които ще се използва и изкуствен интелект. Това ще бъде реализирано с партньор от САЩ.

"Тренировки, заснети от топ професионалисти от Америка, ще бъдат напълно достъпни и разбираеми за всички българи. С помощта на изкуствения интелект ще бъдат добавени български субтитри. Това ще е абсолютен хит", разкрива плановете за развитие в близко бъдеще Паскал Дойчев.

И дава още едно доказателство, че революцията продължава. Да, може да не ходиш на фитнес, но вече можеш да усещаш фитнеса в най-професионален вид, дори и от дома.

Без бариери и напълно безплатно!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ