Стадионът на "Левски" става "Виваком Арена Георги Аспарухов"

Стадионът на Левски става Виваком Арена Георги Аспарухов

Стадионът на "Левски" става "Виваком Арена Георги Аспарухов"

Клубният стадион на "Левски" - "Георги Аспарухов", ще бъде преименуван заради нов спонсорски договор. Пълното име на съоръжението през следващите 6 години ще е "Виваком Арена Георги Аспарухов", става ясно от официално изявление на клуба до медиите. 

До края на януари телекомуникационната компания бе генерален спонсор на клуба, но вече ще се води рекламодател. Целта на преименуването на стадиона е да се създаде търговска марка "Виваком Арена", която да привлича повече рекламодатели. От "Левски" подчертават, че не се премахва името на легендарния футболист на "сините" Георги Аспарухов-Гунди, на чието име още през 1990 г. бе наречен стадионът, пояснява в. „Сега“.

В съобщението не се посочва сумата по договора, но, според различни източници от клуба, става въпрос за 12 млн. лв. Това означава, че "Виваком" ще дава по 2 млн. лв. годишно, за да носи стадионът това име. 

Преди две седмици Спас Русев обяви в серия интервюта, че е поел клуба с дългове над 20 млн. лв. и призова феновете да нямат големи очаквания за изграждането на козирка над новопостроения сектор А на стадиона. Той разкри, че целта му е клубът да се самоиздържа.

В момента Спас Русев, чрез дружеството Viva Edge Telecom Limited, е мажоритарен собственик (46% от акциите) на "Виваком".

Вчера обаче от "Левски" съобщиха също така, че Спас Русев е отстъпил голяма част от акциите си в клуба на новия спортен директор Даниел Боримиров, макар да не се казва колко. Това се правело, за да стане факт договорът за името на стадиона: "За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в БТК и ПФК "Левски", мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в "синята" идея, предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил "Левски" и България, част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ