Световноизвестни сноубордисти снимат филм за България

Световноизвестни сноубордисти снимат филм за България

Световноизвестни сноубордисти снимат филм за България

30 световноизвестни фрийстайл сноубордисти пристигнаха в България, за да се включат в заснемането на филм, посветен на културата на зимния спорт. Целта на филма е да се покаже една различна точка за България през погледа на хората, които никога не са били тук и да се постави страната ни на световната сноуборд карта. 

Зад успеха на цялото събитие стои родната компания Stinky Socks, основана през 2011 г. Мотото, което компанията следва е "Born in Bulgaria raised in the world by the #stinkyfamily" ("Родени в България, отгледани по цял свят от #stinkyfamily") и това се потвърждава от факта, че най-известните чорапи за спорт и лайфстайл се продават на 6 континента. Зад бранда стоят редица професионални сноубордисти, фотографи и артисти, които носят българските чорапи и заснемат активностите си с тях.

Вече цяла седмица спортистите, обединени от Stinky Family обикалят цяла България, като правят триковете си из центъра на София, хижа в Стара планина, а миналата събота демонстрираха най-доброто от сноуборда в Боровец на специално изградено трасе.

„За първи път събираме цялата банда от Stinky Family заедно и се радвам, че това се случва именно тук, в България“, споделя Христо Петков, основател на фирмата за чорапи за сноуборд и лайфстайл Stinky Socks и основен двигател на събитието. Той допълни, че е много трудно да събереш всички райдъри по време на зимния сезон, тъй като те са много заети. 

Ник Диркс, Джеси Пол, Ерик Леон, Маркъс Ранд, Джейк Шаебъл, Джонас Елоранта, Джеси Блекуел и Джефи Габрик са само част от имената, гостували у нас. Всички споделят, че в България много им харесва и са впечатлени, че могат да карат в градска среда и хората ги приемат много топло.

Филмът излиза през септември и ще се разпространява в цялата дистрибуторска мрежа на Stinky в повече от 25 държави.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ