Задава се най-мащабното издание на корпоративната щафета Postbank Business Run

Задава се най-мащабното издание на корпоративната щафета Postbank Business Run

Задава се най-мащабното издание на корпоративната щафета Postbank Business Run

152 отбора от над 52 компании са регистрирани до момента в петото издание на междуфирменото благотворително състезание Postbank Business Run, което ще се проведе на 3 юни (неделя) от 10 часа в Бизнес Парк София. Очаква се това да е най-мащабното издание на корпоративната щафета, организирана за поредна година от спортен клуб „Бегач“ и Пощенска банка.

Най-големият тиймбилдинг в България включва три състезания в едно събитие. Postbank Business Run предлага на отбори от по четирима души да изпробват своята издръжливост и екипен дух в щафетно бягане от общо 16 км.

Към бегачите ще се присъединят и деца на възраст от 4 до 16 г. в надпреварата Kids Run, която се извършва с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics.

За втора година ще се проведе и състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash, което ще се състои непосредствено преди основното състезание. Всички желаещи фирми могат да запишат своите отбори на сайта на събитието до 27 май (неделя) или докато се достигне максималния брой от 300 отбора.

Състезанието е чудесна възможност компаниите да включат в тиймбилдинг свои служители, заинтересовани от здравословния начин на живот. Според регламента отборите от 4 човека могат да бъдат смесени – от мъже и жени, подобно на екипите, в които работят ежедневно. Всеки състезател трябва да измине 4 км преди да предаде IAAF сертифицирана алуминиева щафетна палка на свой колега. Времето на бегачите се засича с електронен чип, закрепен за състезателния номер. След като и последният състезател избяга своя 4-и км се отчита общото време на отбора.

30% от таксите за участие на отборите на компаниите отново ще бъдат дарени по проекти на фондация „Сийдър“ за организиране на трудотерапия за деца и младежи с увреждания и по проект на фондация „Воден път“ за осигуряване на водна рехабилитация на деца с увреждания.

През 2017 г. в корпоративната щафета на „Бегач“ и Пощенска банка се включиха 250 отбора от 120 компании или общо 1 000 състезатели, като бяха събрани 13 хил. лева в подкрепа на двете благотворителни каузи. Победител в състезанието стана отборът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” с рекордното време от 56 минути и 47 секунди. Специалната награда на Пощенска банка „Най-бърз дамски отбор“ за втора поредна година бе за 4 дами от екипа на компанията SAP. Postbank Business Run бе и сред номинираните проекти в годишните награди на Българския дарителски форум през 2017 г.

 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ