Заплатата на Меси в ПСЖ включва и плащане в криптовалути

Заплатата на Меси в ПСЖ включва и плащане в криптовалути

Заплатата на Меси в ПСЖ включва и плащане в криптовалути

Аржентинският футболист Лионел Меси не само ще спечели десетки милиони евро по време на престоя си в ПСЖ, но и ще добави голям брой криптовалути към портфолиото си. Аржентинската звезда, също се присъедини към вълната на "крипто" индустрията и по-специално тази на "фен токените", най-новата в този сектор, и ще вземе „голямо количество“ от PSG Fan Tokens след подписването на договора с парижкия отбор, пише elconfidencial.com.

Сумата не е оповестена публично, но става въпрос за нарастващ актив, който се увеличава с пристигането на звездата в Париж и останалите трансфери на клуба от 2018 г. В момента "токенът" се търгува на 42 евро, но вчера достигна рекорд от 61 евро на монета. Самият ПСЖ публикува новината, от която става ясно, че Меси първи в света ще получи значително количество "токени" като част на подписания договор между клуба и футболиста. Става дума за криптовалути, лансирани с малтийската компания Chiliz, командвана от бизнесмена Александър Драйфус, и която има за цел да засили връзката между феновете и клуба и да даде обрат на така наречения "фен ангажимент". Тоест последователят на екипа има по-пряка връзка с екипа си и участва още повече в успехите и решенията. 

"Включването на токени на PSG Fan в пакета за добре дошли на играча незабавно го свързва с милиони фенове на Пари Сен Жермен по целия свят. Този ход допълнително позиционира Пари Сен Жермен като един от най-иновативните и авангардни спортни франчайзи в света", обясняват от клуба. 

Меси е първият, подписал споразумение от този тип, но истината е, че "fan tokens" и особено тези, създадени от Chiliz, са един от феномените на лятото в спортната сфера. Името му вече фигурира в предната част на фланелките на "Интер Милан" или "Валенсия", а споразуменията му с клубове или лиги продължават да растат. Аржентинската лига, например, ще носи името Socios.com като търговски партньор и този свят вече се експлоатира в други спортове като баскетбол или Формула 1.

В момента "токените" на ПСЖ, според търсачката на Chiliz "blockchain", се държат от 15 741 адреса или портфейла, от които само един има 80% с около 15 милиона "токени", последван от друг с 5% и малко над милион и поредица от по-малки портфейли, които вече не надвишават шест цифри. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ