Започва европейското първенство по волейбол за мъже

Започва европейското първенство по волейбол за мъже

От 24 август до 3 септември, във Варшава, ще се проведе европейското първенство по волейбол за мъже. В надпреварата ще участват 16 отбора, разпределени в 4 групи. Българският национален отбор е в Група С, а съперници на нашите национали в първата фаза на турнира са Русия, Словения и Испания.

Всички срещи на българския отбор ще се играят в Таурон Арена в Краков Първата им среща е с тима на Русия на 24 август (четвъртък) от 18:30 часа и ще се предава пряко по БНТ1 и БНТ HD.

За да стигнат до финалната четворка, каквато  е целта на  селекционера Пламен Константинов,  волейболистите ни трябва да се класират поне трети след останалите  мачовете в предварителната група (на 26 август от 21.30 ч. срещу Испания  и 28 август от 18.30 ч. срещу Словения).

Регламентът предвижда в следващата фаза от първенството вторият и третият да  се срещнат с третия и втория от група „А", където попадат Полша, Сърбия, Финландия и Естония.  При победа над плейофния си съпреник  на 30 август, нашите национали ще се изправят срещу победителя от групата на домакина Полша.  В случай, че волейболистите ни  заемат първото място в групата си, ще очакват на четвъртфиналите на 31 август победителя в двубоя между 2А и 3С.    

Полуфиналите са на 2 септември, а мачът за третото място и финалът – на 3 септември.  Всичките предвидени за излъчване мачове са в програмата на БНТ HD, а  при класиране на българския отбор ще бъдат излъчени и по БНТ1.

Официалната церемония по откриването на първенството и срещата между домакините и отбора на Сърбия ще се състоят на Националния стадион във Варшава, който ще се превърне във волейболна арена за втори път в историята си.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
Шефът на "Фолксваген": На китайските производители на автомобили трябва да се позволи да избегнат митата, като инвестират в ЕС
Първият нов подход за лечение на шизофрения от десетилетия насам получи одобрение от FDA
S&P Global Ratings повиши кредитния рейтинг на Сърбия от "BB+" на "BBB-"
Български учени създадоха прототип на човешка кожа за проучвания в областта на медицината и фармацията
5 техники за израстване на екипния дух
"Живей добре като харчиш по-малко": новата стратегия на китайците за евтини алтернативи