Нова формула спира косопада

Нова формула спира косопада

Нова формула спира косопада

Нека си го признаем - самочувствието се крие и в ...косата. Добре подредена и спретната прическа е достатъчна да замени дълга сесия гримиране сутрин пред огледалото за всяка жена. Но за някои, силата на женствеността в това отношение е поставена под въпрос - много често при хормонални проблеми косата окапва, оредява, изтънява...Тема, която е неприятна дори и за най-неизкушената от суета дама.

Същото важи и за силния пол – нищо не срива така успешно самочувствието на един мъж, както косопадът. Доказано е, че мъжете се притесняват от косопада много повече от жените, тъй като е белег за настъпващо оплешивяване. И докато сезонният косопад е нещо естествено и с времето сме приели за нормално състояние в пролетните и есенни месеци, то съществуват далеч по-сериозни разновидности и причини за загубата на коса.

Разреждане на косата може да настъпи в резултат на генетични и фамилни фактори или да бъде проява на общия процес на стареене на организма. При немалко представители и на двата пола, една от честите прояви на прехода от средна към зряла възраст е лекостепенното физиологично изтъняване на косата. В други случаи, нормални вариации в начина на живот, промени в хранителните навици, хормонални промени, като тези по време на бременност, пубертета и менопаузата могат да повлияят на количеството и качеството на косата.

Най-честата форма на косопад, наблюдавана и при двата пола, безспорно остава т. нар. андрогенна алопеция. Това е и най-характерният пример за косопад с хроничен характер, който засяга почти две трети от мъжете и около 25–30 % от жените. Нейната честота нараства с напредване на възрастта и показва пик след 50-годишна възраст. Първите симптоми започват в годините след пубертета и се проявяват с прогресивно разреждане на косата в зоните над ушите и по темето. 

Водещо място сред причините за косопад заема също т. нар. реактивен косопад , който засяга по-често женския пол. Това е състояние на дифузно разреждане на косата, което настъпва внезапно и остро 2–3 месеца след преживян силен стрес за организма, силен психологически или емоционален шок, драстични диети, физическа травма, преумора и пр. В това число влиза и сезонният косопад, който се наблюдава нерядко през есенните месеци и отшумява след началото на зимата.

За да противодействат на косопада, специалистите от Лаборатории Phytosolba откриват, че трябва се работи в посока по-здраво "закотвяне" на косъма в корена, правилно структуриране на космената фибра и стимулиране на микроциркулацията на скалпа. За да предложат ефективно решение за мъже и жени, експертите разработват сериите Phytolium (специално формулирана за нуждите на мъжкия косопад) и Phytocyane (отговаряща на нуждите на женската коса).

PHYTO изполва едни от най-ефикасните активни съставки, съществуващи в света на растенията с цел да съхрани здравословния вид на косата и да разкрие естествената й красота.

Серумът Phytolium4 съдържа комплекс от две активни патентовани съставки: гъба шийтаке и дива ябълка, които стимулират производството на сиртуин (протеина на младостта), който поддържа живота на клетките и стимулира автозащитната система. Екстрактът от растителни стволови клетки, извлечен от дива ябълка, забавя стареенето на косата и удължава живота й. Допълнение към серума е шампоана Phytolium, който от първото нанасяне шампоанът възстановява жизнеността на косата, придава здравина и укрепва скалпа.

Като нежна прегръдка, коктейлът от витамини в серумът Phytocyane обгръща косъма, стимулира растежа му, подобрява микроциркулацията на скалпа и придава обем и здравина. Комбинацията от активни съставки отново е внушителна: гроздово семе, гинкобилоба и аминокиселини. Шампоанът от серията удвоява ползите на серума, придавайки плътност, енергия и мекота на косата.

За всички типове косопад, както при мъжете, така и при жените, Phyto разработва серията Phytologist 15, отново представена от серум и шампоан. Това е единствената терапия към момента, която въздейства едновременно върху 15 биологични фактора, влияещи на косопада. Иновативната формула на серията е с 99% естествени съставки – екстракт от какао, байкалска скутелария, индийска тинтява, ботанически стволови клетки от глобулария и етерични масла – намалява косопада само след 2 месеца и води до появата на 5 942 нови косъма.

Идеалното допълнение към серума е шампоана Phytologist 15, който подготвя косата за последващата терапия, стимулира корените, възстановява обема, силата и красотата на косата и е подходящ за ежедневна употреба.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ