wagamama отваря първия си ресторант в сърцето на София
Обичаната от всички верига ресторанти wagamama отваря първия си ресторант в София на 22.03.2017 г. Той се намира в сърцето на столицата на ул. Узунджовска № 7-9, близо до ъгъла с бул. Витоша.
Вдъхновено от Азия и традиционните японски вкусове, менюто на wagamama включва вкусни донбури и тепаняки ястия, рамен за душата и тялото, разнообразни кърита, омакасе (означава „да се довериш на шеф-готвача“) и класическата гьоза. Всички ястия се приготвят на момента в отворен тип кухня в сърцето на ресторанта и се сервират веднага, щом са готови – това е стилът на wagamama.
Жителите и посетителите на София ще могат да се насладят на нови и на класически ястия от популярното меню на wagamama като добре познатите рамен ястия – купа с ароматен бульон с нудли плюс месо или зеленчуци; също така кацу къри с пиле – сочни пилешки гърди с хрупкава златиста панировка от панко галета, сервирани с кацу къри сос, ориз и салата. Wagamama може да се похвали и с вкусни и красиво аранжирани салати, изкушаващи предястия и прясно изцедени сокове с парченца плод.
Известен в цял свят с високото качество на храната, wagamama е ресторант за всички – от любители на месото до вегетарианци, от възрастни до тийнейджъри и деца.
Просторният ресторант в София разполага със зала със 140 места и градина с 40 места. Дизайнът е модерен с акцент върху тухлени стени, висящи лампи и богати дървени елементи. Гостите грабват клечките и се хранят на маси с удобни столове или на дълги маси с пейки за големи компании. Основен принцип на wagamama e да създава атмосфера за сплотена общност между гостите на ресторанта.
„Нашата локация в София е наистина специална. Районът, в който се намираме е изпълнен с живот и цвят и ние сме много щастливи да бъдем в самия му център, където се събират любителите на вкусната храна. Хората в София търсят различни преживявания и ние сме уверени, че wagamama ще се превърне в един от любимите им ресторанти.“, коментира Браян Джонстън, Изпълнителен директор международно развитие на wagamama
„Щастливи сме, че можем да предложим в България бранд от международна величина, който има зад гърба си 25 успешни години.“, казва и изпълнителният директор на wagamama за България, Иво Миликин – „wagamama е концепция, която ни съблазни със своята идентичност, с високото качество на прясно приготвените ястия и със страстта, с която се предлага един различен вид преживяване на всички гости в ресторантите.“
Първият ресторант wagamama е открит в Лондон през далечната 1992 г. с ясната цел да създаде място за позитивно хранене, където храната задоволява както сетивата, така и душата. Брандът е пионер в предлагането на общи маси за големи компании от гости, отворената кухня и гъвкаво меню с ястия за всеки вкус, които се поднасят веднага, щом бъдат приготвени. Менюто е изготвено от главен готвач Стив Мангълшот.
Същността на бранда се е запазила повече от 20 години, фокусирайки се върху позитивното усещане, свежестта и постоянните подобрения. Кайзен – японската дума за „промяна за добро“ – е водещата философия на wagamama. В основата на всичко е непрестанното подобрение, а wagamama практикува кайзен от самото начало. Wagamama днес е резултат от постоянната еволюция на бранда и предлаганите ястия, което поддържа вълнуващото преживяване в ресторанта и го прави всичко друго, но не и традиционно.
Със своите силно изявени ценности, wagamama се превръща в символ на британската кулинарна култура и се разраства като международен бранд с повече от 160 ресторанта в цял свят. Wagamama очаква с нетърпение възможността да отвори първия си ресторант в София и да сподели менюто си с още хора по света.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.