Разследването на прокурор Робърт Мълър продължава до септември

Разследването на прокурор Робърт Мълър продължава до септември

Разследването на прокурор Робърт Мълър продължава до септември

Разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемо възпрепятстване от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп на разследването на руската намеса в изборите през 2016 г., ще приключи до 1 септември, съобщи адвокатът му Рудолф Джулиани късно снощи, съобщиха ДПА и Франс прес.

Разследването на Мълър на руската намеса в президентските избори и вероятни връзки с предизборния екип на Тръмп започна през май 2017 г. след като държавният глава уволни директора на ФБР Джеймс Коми, който тогава разследваше влиянието на Москва върху вота, предаде БТА.

Адвокат Джулиани каза за в."Ню Йорк таймс", че от офиса на Мълър са го уведомили, че частта от разследването, засягаща възпрепятстването, ще приключи до 1 септември, но датата зависи от това дали президентът ще се съгласи да бъде разпитан.

Говорител на държавния обвинител не отговори на коментара на Джулиани, който според "Таймс" изглежда е опит за публичен натиск върху специалния прокурор на фона на преговори относно разпита на Тръмп.

Джулиани каза пред изданието, че аспектът за предполагаемото възпрепятстване трябва да завърши до 1 септември, защото в противен случай може да се отрази неподходящо на гласуването на междинните избори през ноември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ