Чешкият премиер отхвърли обвиненията в корупция и отвличане

Чешкият премиер отхвърли обвиненията в корупция и отвличане

Чешкият премиер Андрей Бабиш отхвърли твърденията за корупция и отвличане, разтърсили правителството на малцинството в Прага, предаде ДПА.

Скандалът се разрази с пълна сила вчера след цитирано изявление на сина на Бабиш, че приближени на баща му го отвели насила в анексирания от Русия Кримски полуостров миналата година. "Баща ми искаше да изчезна", заявил Бабиш младши пред чешки новинарски портал и добавил, че баща му заплашил да го затвори в психиатрична клиника, предаде БТА.

Премиерът отхвърли обвиненията и заяви, че синът му, който сега живее в Швейцария, е психически болен и е напуснал доброволно страната. Бабиш заяви във Фейсбук, че скандалът е развихрен от хора, които са взели на прицел него и семейството му и уточни, че става дума за журналисти и следователи, действащи по поръчка на политически опоненти.

Президентът Земан каза пред чешка телевизия, че това му прилича на безумна конспиративна теория и призова Бабиш да не си губи нервите.

Бабиш освен това е обвинен в злоупотреби с 1,7 милиона евро европейски средства, отпуснати за неговия луксозен курорт "Щъркелово гнездо" южно от Прага. Твърди се, че Бабиш младши и други членове на семейството имат участие в този бизнес, но в интервюто синът е заявил, че няма представа за корупционната схема, добавя ДПА.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ