Доминикана брани с армия нелегалния износ на бензин

Доминикана брани с армия нелегалния износ на бензин

Доминикана брани с армия нелегалния износ на бензин

Доминиканските власти изпратиха допълнителни войски на границата с Хаити в понеделник, за да предотвратят незаконния износ на бензин за съседната страна, която изпитва сериозен недостиг на гориво. Това съобщи агенция EFE, цитирана от ТАСС

Отбелязва са, че някои бензиностанции ограничават продажбата на дребно на бензин, който впоследствие хаитяните продават на няколко пъти по-висока цена на черния пазар в родината си.

Миналата седмица сериозен недостиг на гориво в Хаити предизвика затваряне на бензиностанции и бунтове в столицата Порт-о-Пренс.

Кризата започна до голяма степен поради борбата на въоръжени банди в районите на маршрутите за транспортиране на бензин. Снабдяването с гориво също беше силно засегнато от национална стачка, към която се присъединиха и шофьори на камиони.

Агенциите на ООН съобщават за влошаване на сигурността и хуманитарната ситуация в Хаити след убийството на президента Йовенел Моис през нощта на 7 юли. Земетресение, което удари страната през август, уби над 2,2 хиляди души. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ