Джеф Безос: Готов съм да полетя!

Джеф Безос: Готов съм да полетя!

Джеф Безос: Готов съм да полетя!

Основателят на Blue Origin, Джеф Безос, е готов за може би най-голямото предизвикателство в живота си - полетът в Космоса, планиран за утре. Това стана ясно от негово изказване за Fox Business. В компанията на останалите трима пасажери, които ще се качат на борда на ракетата New Shepard, основателят на Amazon каза, че е „много развълнуван“.

„Екипът е невероятен. Чувствам се добре с това и мисля, че и колегите от екипажа също се чувстват добре“, коментира Безос. Всички вече са в американския щат Тексас и са готови за 11-минутния полет, който ще стартира в 8:00 ч. местно време утре, близо до град Ван Хорн.

Това ще е 16-ото пътуване на New Shepard. Датата 20 юли не е случайна – утре се навършват 52 години от кацането на „Аполо 11“ на Луната.

Безос ще е в компанията на брат си Марк, след като вече го покани да се присъедини за пътешествието към необичайната дестинация. 82-годишната Уоли Фънк също ще е на борда, с което ще стане най-възрастната жена в Космоса. До нея ще е и 18-годишният Оливър Деймен, който ще стане най-младият мъж, преминал отвъд земната атмосфера. Той ще е и първият официален клиент на Blue Origin.

Миналата неделя Федералната авиационна администрация на САЩ даде лиценз на Blue Origin да превозва хора с News Shepard.

Седмица по-рано друг милиардер, Ричард Брансън, излетя в Космоса с ракетата Unity 22 на основаната от него компания Virgin Galactic. Тогава Безос отправи поздравления към своя колега предприемач.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ