Джо Байдън: Путин е убиец. Ще си плати за намесата в изборите!

Джо Байдън: Путин е убиец. Ще си плати за намесата в изборите!

Джо Байдън: Путин е убиец. Ще си плати за намесата в изборите!

Американският президент Джо Байдън нарече руският си колега „убиец“ и заяви, че той ще плати за намесата си в президентските избори в САЩ през 2020 г., предаде в. „Индипендънт“.

Изказването на Байдън идва, след като вчера американското разузнаване публикува доклад, свързващ Кремъл с онлайн активност в подкрепа на Доналд Тръмп и в разпространение на конспиративни теории, целящи да дискредитират Байдън по време на президентската надпревара през минлата година.

В интервю за телевизия Ей Би Си Байдън бе попитан дали смята Путин за „убиец“, на което той отговори с „Да“.

„Скоро ще видите каква цена ще плати той.“, добави Байдън.

Според декласифициран доклад мрежа от лица в Украйна, свързани с руското разузнаване, са разчитали на „видни американски медийни личности и канали за разпространението на своите сценарии“, в които семейството на Байдън е обвинявано в корупционни престъпления и злоупотреба с влияние в Украйна.

Байдън също така разказа за своя среща с Путин в миналото, в която той е казал на руския държавен глава, че „няма душа“. „Той ме погледна и ми отвърна: Ние се разбираме.“

Американският президент обаче отбеляза, че САЩ и Русия имат общи интереси в някои области, включително споразумението за ядрените оръжия СТАРТ.

Държавният глава на САЩ заяви още, че е предупредил Путин за отговор от страна на Вашингтон за руската намеса в изборите още по време на разговора между двамата през януари.

„Той ще плати цена. Имахме дълъг разговор, като аз започнах с думите „Аз те познавам и ти ме познаваш. Ако установим, че това се е случило, бъди подготвен“, допълни Байдън.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ