Елеанор блокира част от Европа

Елеанор блокира част от Европа

Елеанор блокира част от Европа

Бурята Елеанор отне живота на един човек, загинал под паднало дърво във френски зимен курорт в Горна Савоя. 26 души са ранени, 4-ма са в тежко състояние. Пожарникарите са реагирали на близо 6500 сигнала за щетите от стихията, което връхлетя часове след предишната – Кармен.

Бурята обърка вчера трафика на самолетите, автомобилите и влаковете. След като минаха над част от Северна Франция, ураганните ветрове се насочиха снощи към югоизточните райони.

В Корсика през нощта поривите на вятъра достигнаха 140 км в час и запалиха три пожара, при които бяха ранени трима души. Всички полети от летищата на острова вчера и днес бяха отменени, както и корабните рейсове.

Временно бяха спрени и полетите от още няколко града, сред които Страсбург и Ница.

Около 200 000 домакинства стояха без ток с часове заради четвъртата буря от 11 декември насам.

Айфеловата кула в Париж бе временно затворена за посещения.

В Швейцария ураганният вятър предизвика дерайлиране на влак. Няколо пътници са ранени. 14 000 домакинства останаха без ток.

В Холандия един човек бе ранен от паднало дърво. На летище Амстердам бяха отменени над 200 полета, имаше прекъсвания на жп транспорта. Властите се готвеха за наводнения.

В Германия бурята премина почти през цялата страна и беше наречена "Бурглинд". Поривите достигаха 120 км в ч.

И Във Великобритания хиляди жилища останаха без ток, имаше и транспортни проблеми.

Лошото време взе две жертви и в Испания. Мъж и жена са били отнесени от голяма вълна от кея на крайбрежно селище в автономната област Страна на баските, предаде Франс прес. Спасен е трети човек, който скочил във водата, за да им помогне. В областта беше обявен оранжев код за буря, силни ветрове и големи вълни.

Очаква се вълните да достигнат височина между 5 и 6 метра. Службите за гражданска защита и спешна помощ препоръчват на испанците да избягват плажовете.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ