Ердоган направи промени на ключови постове в управляващата партия в Турция

Ердоган направи промени на ключови постове в управляващата партия в Турция

Ердоган направи промени на ключови постове в управляващата партия в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), направи промени на ключови партийни постове след проведения конгрес на ПСР, съобщи Хюриет дейли нюз, цитирана от БТА. 

Ердоган назначи близките си сътрудници Бинали Йълдъръм и Нуман Куртулмуш за свои заместници в партията. Йълдъръм, бивш премиер и председател на парламента, се връща на партиен пост след загубата срещу опозиционния кандидат Екрем Имамоглу на кметските избори в Истанбул. 

Турският президент реши да увеличи и броя на членовете на изпълнителния съвет на ПСР от 50 на 75 и да назначи 47 нови лица в съвета. Сред тях са бившият министър на правосъдието Бекир Боздаг, бившият депутат Метин Кюлюнк, бившият кмет на Анталия Мендерес Тюрел и бившият заместник-председател на парламентарната група Йозлем Зенгин. 

В съвета влизат още водещият кюрдски политик Абдуррахим Фърат, бившият депутат от Диарбекир Абдуррахман Курт, видният алевийски лидер Метин Тархан, известният член на арменската общност Севан Съваджъоглу и бившият журналист Шамил Тайяр. В изпълнителния съвет влиза и Мис Турция 2006 Седа Саръбаш, която е лидер на женската организация на ПСР в окръг Айдън. 

От средите на изпълнителния съвет Ердоган е избрал и членовете на 16-членния централен изпълнителен съвет. В него влизат четири нови имена - Хамза Даг ще отговаря за медиите, Юлиде Саръероглу - за гражданското общество, Мустафа Шен - за науката и развитието и Йомер Илери - за информацията и технологиите. 

Обновен е съставът и на заместник-председателите на парламентарната група на ПСР. На такъв пост са назначени Махир Юнал и Мустафа Елиташ, които се присъединяват към досегашните зам.-председатели Бюлент Туран, Емин Акбашоглу и Джахит Йозкан. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ