Ferrari и Fiat Chrysler се готвят да помогнат с производството на апарати за обдишване

Ferrari и Fiat Chrysler се готвят да помогнат с производството на апарати за обдишване

Ferrari и Fiat Chrysler се готвят да помогнат с производството на апарати за обдишване

Италианските автомобилопроизводители Ferrari и Fiat Chrysler водят разговори с най-големия производител на апарати за обдишване в Италия за оказване на помощ при производството на животоспасяващите машини, на които има недостиг на фона на пандемията от коронавирус, предава Ройтерс.

Италия, която е в центъра на пандемията в Европа, започна голямо разширяване на броя на леглата за интензивно лечение, с което расте и нуждата от повече апарати за обдишване,.

Компанията Siare Engineering в Северна Италия, където се намират повечето от заразените с COVID-19 италианци, преговаря с Ferrari и Fiat Chrysler и производителя на автомобилни части Marelli за изпращане на техници от трите фирми, които да помогнат за увеличаване на производствения и капацитет, или пък за аутсорсинг на самия производствен процес към заводите на тези компании.

Изпълнителният директор на Siare Engineering Джанлука Прециоза обясни, че двете индустрии споделят в известна степен същата експертиза, тъй като и автомобилостроителите разчитат много на електрониката и пневматиката.

„Говорим с Fiat Chrysler, Ferrari и  Marelli, за да разберем, дали ще могат да ни помогнат с производството на електронните части“, заяви Прециоза пред Ройтерс.

Рим наскоро поиска от Siare Engineering да увеличат производството на апарати за обдишване от 160 на 500 на месец.

Говорител на Холдингът Exor, който държи контролния пакет акции на Fiat Chrysler и Ferrari, заяви, че срещата с представители на Siare Engineering се е провела в четвъртък и че скоро ще бъде взето решение дали автомобилните компании могат да помогнат за производството на апаратите.

Източник, запознат с разговорите, е заяви пред Ройтерс, че от Ferrari са готови да започнат производството на машините в известната си фабрика в Маранело, която е близо до завода на Siare Engineering

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ