Fiat Chrysler започна производството на части за апарати за обдишване в Италия

Fiat Chrysler започна производството на части за апарати за обдишване в Италия

Fiat Chrysler започна производството на части за апарати за обдишване в Италия

Италиано-американският автомобилен концерн Fiat Chrysler(FCA) започна производството на части за апарати за обдишване, с които да помогне на Siare Engineering да увеличи производството на жизненоважното медицинско оборудване, , предаде Ройтерс.

Редица водещи автомобилопроизводители по цял свят увеличават производството на здравни продукти и апаратура от ключово значение, за да отговорят на огромното търсене по време на пандемията.

Италия, която продължава да е епицентърът на епидемията в Европа, поиска от Siare да утрои нормалното си месечно производство като част от правителствените усилия за увеличаване на броя на леглата за интензивна грижа.

От Fiat Chrysler обясниха, че с подкрепата на производителя на луксозни автомобили Ferrari и холдинговата компания Exor, която контролира и двата автомобилостроителя, са успели да произведат първите електрически клапи, които са ключова част от апаратите за обдишване, в завода си в Ченто, Северна Италия.

Заводът в Ченто обикновено произвежда двигатели за мощни автмобили, които се изнасят на световния пазар. Той беше затворен заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, но благодарение на новия проект отново отвори врати.

„Благодарение на новите доставки на електрически клапи от Siare прогнозират, че ще могат да намалят общото време за производство на апарати за обдишване с 30% до 50%“, се казва в изявлението на FCA.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
bTV се разделя с Антон Хекимян
Средната заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на годината
Nike запазва короната си като най-ценната марка за облекло в света
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
Андора забранява купуването на къщи от чужденци
Ръст на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци