Франция инжектира 4 млрд. евро в технологични стартъпи

Франция инжектира 4 млрд. евро в технологични стартъпи

Франция инжектира 4 млрд. евро в технологични стартъпи

Франция планира подкрепа на новосъздадени технологични компании, т.нар. стартъпи, на обща стойност 4 млрд. евро, предаде „Ройтерс“. Това съобщи държавният секретар по въпросите на цифровите технологии на страната, Седрик О.

Планът включва 160 млн. евро за схема за краткосрочно финансиране, 1.5 млрд. са предвидени за изплащане на данъчни кредити, най-много пари, 2 млрд. евро, ще предотвратят потенциални загуби на компаниите, а останалата част от сумата ще покрие вече планираните инвестиции в сектора.

„Предвид глобалната ситуация в икономиката, има риск някои инвеститори да станат по-предпазливи“, съобщи в ефира на френското радио „Класик“ Седрик О и добави, че тази седмица предстоят срещи с представители на местни фондове за рисков капитал, които ще се опита да привлече във финансирането на стартъпите. „Френският технологичен сектор е стълб на нашата икономика“, написа той в профила си в „Туитър".

 

 

По данни на Dealroom през първите 3 тримесечия на 2019 г. средствата от фондове за рисков капитал, постъпили в акселератори, са нараснали с 30% до 3.9 млрд. евро.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ