Франция разхлабва covid-мерките

Франция разхлабва covid-мерките

Франция разхлабва covid-мерките

От днес във Франция започва отпускане на мерките, въведени срещу разпространението на коронавируса, пише националният ежедневник Le Figaro. Облекчени са правилата за достъп до страната - от 9 юни всички ваксинирани европейци с две дози ще могат да преминат френските граници при представяне на хартиен сертификат за ваксинация или здравна карта, заверена от Европейския съюз. Тези документи ще заменят изискването за отрицателния PCR тест, направен по-малко от 72 часа преди пътуването, пише още изданието, цитирано от Агенция "Фокус". 

Полицейският час остава в сила поне до 30 юни, но той вече започва от 23:00 часа, а не както досега – от 21:00 часа. Това означава, че клиентите на терасите на барове и ресторанти могат да останат по-дълго на масите. 

Освен това заведенията ще могат да приемат повече посетители като отпада изискването от 19 май те да работят на 50% от капацитета си. На една маса може да бъдат настанявани не повече от шестима души.

Увеличава се броят на допусканите в кината – те вече ще могат да се запълват до 65% от капацитета на залите.

В музеите правилата за дистанциране ще бъдат намалени до четири квадратни метра на един човек. Досега изискването беше за осем квадратни метра.

От тази сряда закритите басейни, затворени от миналия септември, се отварят отново за всички, с позволение за запълване на 50% от местата. Започва и постепенното отваряне на увеселителните паркове. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ