Гори най-големият рибен пазар в света (снимки и видео)

Гори най-големият рибен пазар в света (снимки и видео)

Десетки пожарни коли потушават огромен пожар на най-големия рибен пазар в света - пазарът „Цукиджи“ в Токио, съобщава Reuters.

Огънят е избухнал днес следобед в 17 ч. местно време. На място са пристигнали над 40 пожарни коли. Гъст дим се вие над един от най-популярните туристически обекти в столицата. Погасяването е затруднено заради тесните и виещи се улички в квартала.

Властите съобщават, че досега пожарът е погълнал 5 сгради на площ от около 300 кв. м. До момента няма данни за пострадали.

"Надявам се, че районът ще бъде в състояние бързо да се възстанови до това, което беше преди", каза Кийоши Кимура, президент на компания за суши "Суши Заммай."

80-годишният пазар на риба „Цукиджи“ привлича десетки хиляди туристи всяка година със сергиите си, пълни с екзотични видове риба и прясно суши. Мястото е известно с десетките си ресторанти, предлагащи прясно уловена риба. През юни губернаторът на Токио обяви дългосрочен план за преместване на пазара „Цукиджи“ на друго място в града, върху изкуствено създаден остров.

Ето и кадри от очевидци на пожара в Twitter:

Вижте и репортажи, публикувани на страницата на Channel NewsAsia във Facebook:

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ