Гърция удължава covid-мерките

Гърция удължава covid-мерките

Гърция удължава covid-мерките

Гърция удължава отново ограничителните мерки срещу Covid-19. Влизането в страната остава само с отрицателен тест. В същото време правителството е готово с нова стратегия за овладяване на психическите заболявания, повлияни от пандемията, предава БНР. 

Гърция е на четвърто място по смъртност от коронавируса сред 30 европейски държави според проучване на Европейския център по профилактика и контрол на заболяванията. Специалистите в страната съобщават, че не могат да прогнозират как ще се развива заболяемостта в следващия месец.

Съветът за контрол на пандемията предложи на правителството да запази всички наложени ограничения и за поредна седмица здравното министерство удължи всички разпоредби и дори засили контрола по прилагане на мерките.

С разрешение на прокуратурата от днес се публикуват в медиите всички фирми, а те са предимно заведения и магазини, които са глобени за неспазване на мерките, за да се предпазят клиентите от риск.

"От днес в Гърция снабдяват с антивирусни таблетки за Covid-19 високорисковите групи граждани", заяви зам.-министърът на здравеопазването Мина Гага и само по предписание на лекар.

Здравното министерство изготви План за психично здраве по препоръка на специалистите, които констатираха рязко увеличение на депресията сред младите хора до 25 годишна възраст, като резултат от пандемията.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ