Хакери, свързани с Иран, атакуват СЗО

Хакери, свързани с Иран, атакуват СЗО

Хакери, свързани с Иран, атакуват СЗО

Хакери, работещи в интерес на иранското правителство, са се опитали да проникнат в личните имейл акаунти на служители на Световната здравна организация по време на пандемията от коронавируса, твърдят информирани източници, цитирани от Ройтерс, предаде БТА.

Не е ясно дали някои акаунти са били компрометирани, но атаките показват как СЗО и други организации в центъра на глобалните усилия за овладяване на коронавируса са станали обект на устойчива дигитална "бомбардировка" от хакери, търсещи информация за епидемията. През март Ройтерс съобщи, че хакерските атаки срещу СЗО и нейните партньори са се удвоили от началото на кризата с коронавируса. Най-новият опит, започнал на 2 март, се опитвал да открадне паролите на персонала на чрез т.нар. фишинг.

Говорителят на СЗО Тарик Яшаревич потвърди, че личните имейл акаунти на служители на СЗО са станали обект на фишинг атаки, но подчерта, че те са били неуспешни, а организацията не знае кой е отговорен за тях. Правителството на Иран отхвърли да е замесено. Говорител на иранското министерство на информационните и комуникационните технологии каза, че това е абсолютна лъжа за засилване на натиска върху Иран, който е жертва на хакерски атаки

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ