Илон Мъск отново си навлече гнева на потребителите в Twitter

Илон Мъск отново си навлече гнева на потребителите в Twitter

Илон Мъск отново си навлече гнева на потребителите в Twitter

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск отново си навлече гнева на потребителите в социалните мрежи. Причината за това този път е негов пост в Twitter, в който Мъск казва, че „Паниката около коронавируса е глупава“.

Коментарът на шефа на Tesla идва на фона на новината, че броят на заразените с COVID-19 в САЩ надмина 300 души, а в световен мащаб бе надхвърлена границата от 100 хил. заболели. Само в Калифорния, където е щаб-квартирата на Tesla, са регистрирани 66 случая на заразени с коронавирус, информира Си Ен Би Си.

Един потребител в Twitter написа: „Да видим колко време ще му трябва, за да изтрие поста“, визирайки навика на Мъск да трие публикации, които предизвикват негативен обществен отзвук.

„Напълно съм изумен как собственик на компания, чиито служители не могат да работят от вкъщи, нарича предпазните мерки срещу разпространението на това силно заразно заболяване „глупави“, написа друг потребител на социалната мрежа.

Имаше обаче и такива, които защитиха шефа на Tesla и написаха, че макар епидемията да представлява сериозна опасност, огромната паника около нея е пресилена.

По-рано от Facebook, Microsoft и Amazon, че имат случаи на заразени с коронавиурс в офисите си във щата Вашинготн, където са регистрирани най-много заболели в САЩ. Това накара редица компании, сред които Facebook, Amazon, Twitter, Google и Microsoft, да актуализират актуализират и тестват политиките си за работа от дома.

Говорителят на Tesla отказа коментар пред Си Ен Би Си относно политиките на компанията при условия на епидемия от коронавирус.

От компанията обаче признаха, че епидемията от COVID-19 ще окаже неблагоприятно въздействие върху бизнеса й. За последните две седмици финансовото състояние на Мъск намаля с около 6,74 млрд. долара заради разпродажбите на фондовите борси, предизвикани от страховете около последици от удара на коронавируса върху световната икономика.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ