Индия ще помага на Русия да развие Северния морски път

Индия ще помага на Русия да развие Северния морски път

Индия ще помага на Русия да развие Северния морски път

Индия ще подпомага Русия при разработването на Северния морски път и превръщането му в международна търговска артерия. Това съобщи в петък индийският премиер Нарендра Моди, който се включи чрез видеовръзка на пленарна сесия в рамките на VI Източен икономически форум, предава ТАСС.

"Както Русия помага на Индия да се развива с цел изследване на Космоса и подготовката на националната програма "Гаганян", така Индия ще помага на Русия и ще действа като партньор в развитието на Северния морски път и отварянето на този маршрут за международна търговия. Приятелството между Индия и Русия издържа изпитанието на времето. И съвсем наскоро потвърдихме надеждността на това сътрудничество в рамките на нашето сътрудничество в борбата с пандемията на коронавирус, включително по отношение на ваксините", каза премиерът.

Той посочи, че пандемията е подчертала значението на здравния и фармацевтичния сектор, които играят важна роля в сътрудничеството между Индия и Русия.

"Енергията е друг важен аспект на нашето стратегическо партньорство. Индийско-руското енергийно партньорство може да донесе по-голяма стабилност на световния енергиен пазар", каза още Моди.

Премиерът добави, че морският коридор Ченай-Владивосток в момента се развива активно. "Такъв проект осигурява по-голяма свързаност заедно с транспортния коридор "Север-Юг", добави премиерът на Индия. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ