Изписаха Юлия Скрипал от болницата

Изписаха Юлия Скрипал от болницата

Изписаха Юлия Скрипал от болницата

Юлия Скрипал е била изписана снощи от болница и сега е на сигурно място, съобщи Би Би Си.

Преди малко повече от месец тя беше отровена в британския град Солсбъри заедно с баща си Сергей Скрипал, бивш руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, предаващ информация на Великобритания.

На 4 март двамата бяха намерени на пейка в безсъзнание и в продължение на седмици бяха в критично състояние, докато здравословното им състояние не започна да се подобрява.

Сергей Скрипал се възстановява по-бавно от дъщеря си и остава за лечение в болницата, но има надежда ,че и при него ще се стигне до оздравяване, както и при Юлия, съобщи на брифинг, по повод изписването на Юлия  представител на лекуващия екип лекари от болницата в Солсбъри, Великобритания.

Срещу Юлия и Сергей Скрипал е използвано нервно-паралитично вещество, което блокира нервната система на човека, поясниха още от лекуващия екип.

"Нашата задача бе за стабилизираме състоянието им и да стимулираме естествено изработване на ензими, които да унищожат нервно-паралитическото вещество. Извлякохме и отровата от телата им. Отровата е много опасна и предизвиква халюцинации, както и нарушаване на дишането на пациентите", казаха още лекарите.

Те подчертаха, че лечението и на двамата пациента не е приключило, но за Юлия присъствието в болницата в Солсбъри вече не е необходимо. Не бе уточнено къде ще продължи лекарския надзор над пациентката. На пресата не бе позволено да задава въпроси след изявлението.

След като е била изписана от болница снощи, Юлия Скрипал, която според руската агенция РИА Новости е подала молба за политическо убежище във Великобритания, е била отведена на сигурно място, посочва още Би Би Си.

В петък лекарите заявиха, че здравословното състояние на 33-годишната жена и 66-годишния й баща се е подобрило значително. Миналата седмица Юлия Скрипал разпространи изявление, в което посочва, че здравето й от ден на ден укрепва.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ