Китай планира да построи над 200 летища до 2035 година

Китай планира да построи над 200 летища до 2035 година

Китай планира да построи над 200 летища до 2035 година

Китайската администрация за гражданска авиация си е поставила цел да построи 216 нови летища до 2035 г., за да отговори на нарастващите нужди за въздушно пътуване.

Така общият брой на летища в страната ще достигне 450 до 2035 г. Това е част от амбицията на Китай да стане авиационна сила, съобщи Ройтерс.

Данните показват, че търсенето на пътнически въздушен транспорт в Китай ще надмине САЩ до 2035 г., и ще представлява почти една четвърт от общите полети в света.

През тази година се очаква броят на пътниците, използвали услугите на китайските летища да достигне 720 милиона души.

Сегашният брой на летищата в Китай няма да може да се справи с увеличаването на обема на пътниците. В резултат на това страната планира да изгради допълнителни летища като основните фактори за растеж на авиационния сектор са разширяващата се политика на средната класа и правителството.

Наред с подобряването на свързаността между различните региони, новите летища ще насърчават туризма и икономиките в тези райони.

Наскоро китайската национална комисия за национално развитие и реформи (NDRC) даде разрешение за проект за разширяване на RMB42.1 млрд. (6.06 млрд. Долара) на летище .

Изграждането на летището Урумчи (URC) в Синдзян се предвижда да продължи до 2030 г., когато се предвижда то да управлява 750 000 тона товари и 63 милиона пътници годишно. Инвестицията в проекта е 6,06 милиарда долара.

В същото време китайските летища и авиокомпаниите постоянно увеличават разходите си за ИТ с особен акцент върху киберсигурността. Фокусът е върху оборудването на нови летища и терминали с най-новите технологии за по-доброто управление на нарастващия брой пътници.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ