Макрон: Не бива да сме прекалено примамлива страна за мигранти

Макрон: Не бива да сме прекалено примамлива страна за мигранти

Макрон: Не бива да сме прекалено примамлива страна за мигранти

Френският президент Еманюел Макрон, който втвърди тона си за имиграцията, даде нова заявка за следване на строга политика в това отношение, като заяви че "Франция не може да приема всички, ако иска да ги приема както трябва", предаде Франс прес. Това става няколко дни преди дебати в парламента по този въпрос, отбелязва агенцията.

"За да приемаме всички достойно и занапред, не бива да сме прекалено примамлива страна", добави той в излъчено интервю за радио "Европа 1", записано в Ню Йорк.

Преди дебатите за миграцията, насрочени за 30 септември в долната и за 2 октомври - в горната камара на парламента, Макрон настоя французите да бъдат "хуманни", да действат "ефикасно" и да намерят нови подходи към ситуацията с имигрантите, предаде БТА.

"Ще е грешно да кажем, че миграционният въпрос е някакво табу или примерно, че можем да го поставяме само в случай на кризи", каза френският лидер.

Макрон призна, че поради недостатъчно сътрудничество в Европа и "провал" на опитите за отвеждане на мигрантите обратно до границата броят на кандидатите за убежище значително е нараснал.

Миналата година броят на искащите убежище във Франция е нараснал с 23 на сто; те са по-специално от Албания и Грузия, чиито молби според властите са до голяма степен необосновани, добавя АФП.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ