Майк Помпео: Край на „меката политика“ към Москва!

Майк Помпео: Край на „меката политика“ към Москва!

Майк Помпео: Край на „меката политика“ към Москва!

Номинираният за държавен секретар на САЩ Майк Помпео ще обяви, че слага край на „меката политика“ спрямо Москва, по време на своето изслушване пред комисията по външни работи на Сената на САЩ, предаде „Ройтерс“.

„Русия продължава да действа агресивно, възползвайки се от години на мека политика спрямо тази агресия. Това време свърши.“, пише в извадки от речта на Помпео, който в момента продължава да е директор на ЦРУ.

В речта на Помпео обаче липсва коментар за предполагаемата руска намеса в предизборната кампания на САЩ през 2016 г., тема, която най-вероятно ще бъде повдигната от председателите на комисията, сред които има хора, които обвиняват американският президент Доналд Тръмп в бездействие срещу руската агресия.

„Действията на сегашната администрация показват напълно ясно, че националната стратегия на президента Тръмп, съвсем правилно, е идентифицирала Русия като основна заплаха за нашата страна“, пише още в изявлението на Помпео.

Според директора на ЦРУ, вратата за диалог с Москва обаче трябва да остане отворена, за да се избегне ескалация на напрежението.

„Дипломатическите ни усилия с Русия ще се окажат сериозно предизвикателство, но както и при предишните сблъсъци с Москва, тези усилия трябва да продължат“, гласи още предварителното резюме на речта на Помпео.

Доналд Тръмп номинира Помпео за държавен секретар на САЩ на 13 март, след като уволни бившия главен изпълнителен директор на петролната компания ExxonMobil Рекс Тилерсон от поста.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ