Мелания Тръмп представи програмата си за деца "Бъди най-добър"

Мелания Тръмп представи програмата си за деца Бъди най-добър

Мелания Тръмп представи програмата си за деца "Бъди най-добър"

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп привлече вниманието на световните медии като представи в Розовата градина на Белия дом програмата, по която тя ще работи, посветена на децата.

Така тя последва примера на предишните първи дами Лора Буш и Мишел Обама, които водиха свои кампании - съответно срещу неграмотността и затлъстяването при подрастващите, припомнят от Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Мелания Тръмп е избрала за лозунг на програмата си израза "Бъди най-добър". Тя заяви, че ще съсредоточи усилията си в три области, свързани с подрастващите - физическото здраве, социалните медии и злоупотребите с опиоиди.

В речта, с която представи програмата, първата дама сподели, че е притеснена, че децата днес са по-малко подготвени да управляват емоциите си и често пъти прибягват до пристрастяващо или разрушително поведение, като например пристрастяване към дрога или тормоз над други деца. Мелания призова възрастните да бъдат по-добри във възпитанието на децата относно важността на здравословния и балансиран живот.

"Нашата отговорност като възрастни е да припомним на децата, че когато говорят на висок глас, или пък са онлайн, те трябва да подбират грижливо думите си и да говорят с уважение и състрадание", каза първата дама.

"Като майка и първа дама се притеснявам, че в един постоянно свързан свят, всичко се случва много бързо и децата могат да са по-малко подготвени да изразяват или да управляват емоциите си и да се обръщат често пъти към пристрастяващи или разрушителни поведения", допълни тя.

Накрая тя благодари на президента Доналд Тръмп, който я слушаше от първия ред, и на присъстващите членове на администрацията.

След това думата взе Тръмп, който похвали "чудесното слово" на съпругата си и подчерта, че "навсякъде, където тя отива, хората са трогнати от нейната искреност".

Рейтингът на Мелания Тръмп не престава да расте, откакто мъжът й дойде на власт. Миналата година през януари той беше 47 процента, а днес е вече 57 процента.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ