Мигрант бе осъден за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Мигрант бе осъден за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Мигрант бе осъден за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Германия осъди днес на осем години и половина затвор мигрант, убил с нож 15-годишно момиче, съобщи Франс прес.

Младият мъж, чиято молба за убежище е била отхвърлена, твърди, че е афганистанец, но националността му не може да бъде потвърдена със сигурност, предаде БТА.

В края на 2017 г. той уби бившата си приятелка с нож в магазин в град Кандел в провинция Райнланд-Пфалц.

Обвиняемият призна за деянието и изрази угризения по време на делото в съда в Ландау, в същата югозападна германска провинция. Според обвинението той е действал от ревност, след като момичето е скъсало с него.

Подсъдимият Абдул Д. се яви пред съд за непълнолетни и делото бе при закрити врата, тъй като той твърди, че е бил на 15 години в момента на престъплението. Според експерт той е бил на възраст между 17 и 20 години, но заради съмнения за точната му възраст съдиите решиха да го съдят като непълнолетен.

Убийството бе извършено на 27 декември 2017 година. Според очевидци мъжът е преследвал бившата си приятелка Миа в дрогерия в град Кандел. Намушкал я е седем пъти, преди да бъде спрян от случайни минувачи.

По-малко от две седмици преди убийството Миа е подала жалба в полицията, обвинявайки бившия си приятел в тормоз, оказване на принуда и отправяне на заплахи, съобщи ДПА.

Случаят разпали в Германия дебата как да се действа по отношение на престъпленията, извършени от мигранти, особено тези, които дават фалшива информация в молбите си за убежище. Доведе и до серия антиимигрантски шествия и контрадемонстрации в 9-хилядния град Кандел.

Серия от нападения, извършени от кандидати за убежище в Германия, засили гнева на част от населението срещу мигрантите и срещу канцлера Ангела Меркел, отбелязва АФП.

Меркел е силно критикувана от крайната десница, че е виновна за нарастване на несигурността след решението й да отвори границите на страната за над милион кандидати за убежище през 2015 и 2016 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ