Мостът "Амбасадър", свързващ Канада със САЩ, отново бе отворен за движение

Мостът Амбасадър, свързващ Канада със САЩ, отново бе отворен за движение

Мостът "Амбасадър", свързващ Канада със САЩ, отново бе отворен за движение

Мостът "Амбасадър", който свързва Канада и САЩ и който е най-натовареният наземен граничен пункт в Северна Америка, отново бе отворен за движение, след като канадската полиция разчисти събралите се на него протестиращи срещу коронавирусните ограничения, които прекараха на моста близо шест дни, предаде Ройтерс.

Силите на реда разчистиха вчера протестиращите и автомобилите, които блокираха жизнено важния за търговията мост по границата на Канада със САЩ. Извършени бяха арести, но ключовият мост вчера все още не беше отворен за движение, информира БТА.

Полицията в Уиндзор, Онтарио, заяви, че над 20 души са били арестувани, без да оказват съпротива, че седем автомобила са били изтеглени от моста и че пет превозни средства са били иззети от властите.

Относително малък брой демонстранти останаха на моста в събота, след като властите успяха да убедят по-голямата част от участниците в протестната проява да напуснат моста заедно с камионите и автомобилите си, които използваха, за да блокират движението по него.

През моста "Амбасадър" минават около 25 процента от търговията между САЩ и Канада, отбелязва Асошиейтед прес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ